Sakit perut mcm gastrik

Saya skrg 22w tapi hari ni perut saya rasa sakit sgt dri sya bangun lagi,, rasa sakit tu mcm gastrik teruk and lagi stu smlm ada mimpi benda tak elok like (sya mimpi ada ketulan darah keluar dri kemaluan) ada yg boleh tolong jelaskan ta? Normal ke kalau 22w ke atas rasa sakit di bahagian atas perut ni??? Maaf ya sbb saya pregnant anak pertama and baby girl

1 Trả lời

Saya pernah je alami macam ni. Pasal mimpi tu normal, anak pertama kn. Rasa sakit perut tu pun normal, kadang apa kita makan atau biasa la dah ada budak dalam perut kan. Better terus pergi klinik untuk check keadaan baby. Sakit kt bahagian atas perut tu mcm sakit pedih ke? Saya pun tgh alami skrg, nurse and mak saya bagitau tu angin. Apa kita makan atau minum. Ais pun boleh sebabkan angin dalam badan. Kadang saya tuam ais je bahagian tu sbb memang sakit. Nak urut pun keluar duit jadi tuam ais atau urut sendiri pakai minyak urut yg tak panas. Sakit tu jugak sebab baby nak membesar so dia akan tolak tulang2 kita. Memang sakit sgt tapi apakan daya, kena tunggu jela sampai dia keluar 😬

2y trước

Satu lagi, kalau awak mimpi tak baik atau rasa tak tenang before tidur, bukak youtube dengar surah yusuf/maryam. Surah ibu mengandung. InshaaAllah lena tidur nanti 🥰