Kata-Kata Semangat dari Suami

Saya seorang suami, bakal menyambut cahaya mata pertama kami. Isteri saya baru fasa pertama trimester, muntah2, loya, alahan teruk dan penat. Mohon para isteri komen, apakah kata semangat yang sesuai untuk saya ucapkan kepada isteri? Saya risau apa yg saya luahkan atau tindakan saya akan menyebabkan isteri rasa lagi stress. Terima kasih #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

6 Các câu trả lời

tak perlu dgn kata2 yg manis..awk usahakan apa yg dia bole mkan,buah apa yg dia suka.apa yg xbole makan dan bau. tgok dia tak ke dapur,awk beli/masak la apa2 yg oatut.atau ajak mkan luar je. kdg kt rumah mmg xde selera nak mkan.alahan teruk.mkan luar ok plak😂 pastu malam2 urut bahu,tapak kaki.pesan isteri pakai stokin sebelum tidur. jenis masuk angin,kembung perut selalu xselesa(ni pun suami sy yg ajar n belikan stokin n myk) bak kata beri oerhatian lebih ktisteri.nak peluk nak bermanja tu normal.hilang rasa letih dia dgn alahan tu bila awk hargai dia bila dia berjuang utk zuriat awk

Selain dari kata semangat..klau husband sy dia byk tolong buat kerja rumah dan setiap mlm tlg urut kaki atau blkg sy utk comfort rsa2 sakit penat ibu mengandung.. kdg setiap perbuatan tu lebih bermakna dari kata2...sbb kdg setiap kta2 pn siapa bole ckp tp action dr suami or effort dia tlg kita tu yg lebih dr ucapan kata2 ..

husb sy selalu tolong sapu kn ubt/minyak kt mana2 prt yg sakit walaupun dia thu mmg tkkn hilang sakit tu selagi tk bersalin. tp dia sapu juga. pastu setiap pagi dia akan ckp. " syg strong, sikit lagi! abg pgi keje dulu ya. pape roger. " kdg² kelakar, nk mrah but atleast its help a lot .. gitu lah..

Sy pon skrg dlm fasa alahan dan mmg tak boleh masak dan kna banyak rest jd suami la buat semua dia masak dia kemas dia jaga ank hari2 tanya nk mkn apa dia belikan kadang2 bila dia ckp tak pa pg la rest tu pon dh cukup bg kmi happy yg penting memahami keadaan isteri

bagi isteri perhatian ekstra. cakap dgn isteri utk bersabar. Allah bagi ganjaran pahala utk isteri yg mengandung. tp kena tolong isteri buat kerja rumah. masak,cuci pakaian dsb sendiri. Alahan bukan sesuatu yg boleh ambil remeh.

Banyakkan tanya dia ada perlu bantuan apa2 ke? Selagi boleh bantu isteri apa2 yg boleh bantu lagi bagus