tengah pregnant tp anak first masih BF

saya sekarang pregnant masuk 25weeks. tp anak sulung sy umur 3 tahun masih bf. pelbagai cara dah sy try supaya anak x bf. nurse sarankan teruskan sj. tp skrg air susu sy dah x keluar. dn kdg2 payu dara rasa sakit nyeri mcm tu. anak sy bf utk dia tidur sj. dah cuba susu botol, tp sama jg. sampai dia menangis x berhenti 😞 ada x cara supaya anak stop bf? #advicepls

2 Các câu trả lời

sebelum tidur, make sure: 1) perut anak dah kenyang 2) pampers bersih 3) anak dah penat bermain insyaAllah, kalau puan dodoikan dia sambil pasang zikir dia ambik masa tak lama pun nak tidur. suami kena mainkan peranan besar jugak. sebab anak dah addicted nak mengempeng kan, nanti kalau nampak mak nya, jadi susah nak tidur (maybe) kalau anak mengamuk jugak nak tidur, try bagi dia minum air kosong lepastu sambung dodoikan dia

sy ada tengok ibu² lain letak asam ke kat puting tu.. biar anak jadi tak nak menyusu..