Contraction palsu

Hi, saya sekarang pregnant 6 bulan. Tiba tiba rasa macam sakit seluruh perut. Rasa menegang sangat. Tapi dalam 10 minit je sakitnya dah hilang. Adakah itu contraction palsu? 🥹bahaya tak? Ada kena pergi hospital tak?

1 Trả lời

Cuba google braxton hicks contractions. Sama tk symptoms nya? Klu sama, normal je. Normally akan subside bila kita ubah posisi, minum air, tak rasa sakit cuma rasa perut mengeras. Unless contractions tu dtg kerap & tanpa henti (every few minutes dtg), intense, sakit, better refer hosp lah.

2y trước

Lg satu lupa nk include, tgk juga jika ada keluar tanda, keluar darah ke, air ketuban ke. Klu yg ni mmg kena refer PAC terus 😁