Rasa sakit senggugut

Saya sekarang 37w 6d, first time mom. Dari hari jumaat haritu saya rasa mcm sakit senggugut dekat lower back dengan ari2, tapi sehari dalam 2 jam. Pergi hospital, doc cakap bukaan kurang 1cm dan yg saya rasa tu false contraction. Start malam semalam, rasa sakit senggugut tu berterusan, perut keras tapi tak sakit. Nurse cakap tu braxton hicks and kena continue monitor. Mcm mana nk make sure dia betul2 contraction, and nk kira timing guna contraction apps tu ye?

1 Trả lời

contraction yg true labour tuu dia kerap sis .. sejam 3 4kali, n skli contraction tu dia panjang .. boleh pergi smpai 5-10minit ..klau braxton hicks yg nurse ckp tu, dia xkerap .. dh datang pkul 9, next dtg lgi dlm pkul 10 11 cmtu .. yg tu braxton hicks

3mo trước

uish mcm kerap je tu sis .. maaf lmbt balas, dh gi hospital belum 😭😭😭