Suami tak faham trauma saya

Saya sangat trauma nak bersama selepas bersalin. Saya bersalin induce 2 kali, jahitan banyak sangat sebab anak pertama,pengalaman tahan contraction induce 14 jam sampai sekarang Masih terasa lagi trauma dia tapi suami tak faham yang kita tak ready lagi nak bersama, saya sampai menangis sebab suami tarik muka dengan saya. Saya dah bagitahu tunggu la saya ready, bukan dia je ada nafsu,saya pun ada tapi saya trauma membayangkan rasa bekas jahitan tu. Macam mana saya nak bagi suami faham? Saya penat nak nangis pasal benda ni.. baru 45hari ,saya perlukan masa.. 😭💔

22 Các câu trả lời

blh bgtau suami puaskan dgn cre lain..bnyk lg kn..maksudnye awk blh tlg dgn care lain tu gune celah peha..blakang punggung tp bukan lubang dubur n ada lg la.tolak ansur tu penting..kesihatan mental n fizikal isteri pn penting

Saya bersama lepas 109 hari sama trauma mcm sis siap mngis lg time bersama sbb rasa sakit kt bhg jait tu huhu awal mmg somi merajuk tp lps saya explain bg saya msa alhamdulillah somi faham.. sis try explain kat dia harap dia phm

2y trước

Alhamdulillah suami sis faham,Doakan suami saya pun akan faham nanti ya. Terima kasih awak 🤍

masalah gini kebanyakkan wanita go thru, solution perlu duk berbincang dgnnye.: jika ingin perlu jangan mencederakan..jika blh sabar kit lagi..

2y trước

Lelaki jika dah frust mmg sukar nak berpikir atau mendengar sbb dia perlukan dan otaknye x blh reda...jd degil kasar spt budak.. Minta tolong ibu mertua harap blh dia bersabar.. Dlm islam lepas 40 hari itu blh je bersama dah tp di adat melayu kita jika blh tunggu 100 hari supaya jika ada luka dalaman blh sembuh dulu sebaiknye... Jika nak bersama blh tp berhati hati pelahan

guna cara lain asalkan x sentuh lg di bhgian kemaluan.. bincang elok² dgn dia.. baru 45 hari.. dalaman belum sembuh lagi..

sy bsama ngn suami bila 6 bln lepas bsalin... sy ckp baik2 dgn suami n bgi dier tngok luke jahitan lg....akhir nye suami fham...

situasi yg sama dgn sya... trauma bila suami ajak bersama... bila suami dah tarik muka rsa serba salah. urrmm....

Sya fhm perasaan sis. Sya pun trauma sgt branak 1st. 3 bulan lepas branak baru berani bersama suami. 😢

2y trước

Orang perempuan je yang faham kan sis? Terima kasih awak 🤍

Ambik gunting sunatkan lagi sekali si suami tu & jait balik hidup2..

2y trước

komen paling WIN!hahaha

Bru 45 hri😫😫😫 tggu lah 60 hari ya Allah dalam blum sembuh tu sis..

2y trước

Itu laa 🥲

bgthu dia nifas 60hari .... org lelaki kurg ilmu bab ni dia caye xpe