Umur 39 thun apa risiko pregnant

Saya pregnant umur 39 bersalin thun Dpn 40..ramai sekeliling bg negatif kt sya pregant skg byk risiko baby.. Nk wat mcm mna rezeki Dr Allah.. Sya down sgt.. Siapa pengalaman pregant umur 39..betul ke ada risiko.. Saya memang amal asid folic. Down skg.. Bru 10 week..

9 Các câu trả lời

Mama saya mengandung time dia 39, sayalah anak bongsu. Dia amalkan makanan yang sihat sahaja, ubat² Dr. kasi & kerja seperti biasa. Alhamdulillah tiada risiko apa². Skrg saya plak mengandung cucu dia. Awak jangan down, abaikan je mulut orang. Biar doktor sendiri yang nilaikan. Diorg yang pokpek² tu bukannya doktor. 🤷‍♀️

Jangan fikir sgt sis, rezeki Allah bg kita mengandung lewat mcm ni. Sy pun pregnant ke dua ni umur dah 38 tahun. Ada GDM, lekat lepas bersalin dari anak first. Kira mmg dah banyak risiko utk ibu & baby. Jaga kesihatan kita, makan, InsyaAllah tak ada apa-apa. Jangan stress-stress okay :)

jgn risau, insyaAllah baby okey je buang fikiran negative tu jauh2, jgn dgr ckp org tau. mymom punya kwn pun this year 40, tahun dpn 41. tgh pregnant 5buln dh. as long as sis sihat dn baby sihat tu dh okey dh..

jgn pk bkn2 sis..fokus pd diri n kandungan..doa mintak Allah lindung.sy pun Allah bg rezeki umo 38 thn.jg mkn..mkn vit.. insyaAllah doc n misi akan pantau.bab risiko umo 35 tahun ke bwh pn ada y mcm2 penyakit.

kalau doc ckp kandungan awk dan awk pon sihat...abaikan je mulut2 org sekeliling...kita ni kalau dok dgr sgt ckp org sekeliling pon susah jgk.ada masa kita kena tetap dgn apa yg kita pgg dan percaya

saya ada kawan yg preggy umu 48,49. Alhamdulillah anak mereka sihat. sis stay away dgn org yg suka komen negatif tu. jaga kesihatan mental sis. bykkan berdoa ye.

kita sama sis, sy umur 39 pregnant dh 13w ank ke4 kandungan ke5. inshaAllah klu sis x ada masalah kesihatan smua akan ok. jaga kesihatan & emosi kita je..

jangan fikirkan sangat mulut orang. Yang penting jaga kesihatan diri n baby baik2. mak sedara saya elok je pregnant umur 46 tahun, bersalin pun mudah je.

Jangan dengar cakap orang. Doktor sendiri yang akan nilai risiko untuk awak. Jadi apa2 tanya doktor. Jangan tanya or dengar cakap2 orang awam.