Batuk&Bersin

saya pregnant 19week , mcm mana nk hilangkan yee ? nk mkn ubat xboleh .. bila batuk , bersin akan sakit bawah perut . korang ada tips x tuk hilangkan dgn cepat

6 Các câu trả lời

saya baru sihat dari batuk sis, better amalkan air yang di rendam dengan kembang semangkuk ( boleh beli dekat kedai mart bahagian rempah) dengan ambil gula hacks atau minum air lemon madu tanpa gula. in sha Allah cpt baik dlm 2 weeks. klu gdm hadkn pengambilan gula hacks paling2 satu hari ambil 2 kali sis. hopefully dpt membantu

1y trước

oh ok sis so far sbb saya amalkan ambil gula2 ubat batuk dan suggestions dri Dr air lemon madu y suam utk reda kan batuk. klu saya silap info boleh tegur saya. so far thank you information about hacks candy

Boleh makan ubat sis. Tp kene ke klinik supaya x salah ubat. Sy makan ubat prospan untuk batuk dan loratadin untuk selsema. Dpt di klinik. Cpt sikit sembuh. 😅 Perittt kt bwh tu. Tekincittt pun satu hal.

sama sakit bawah perut setiap kali bersin. dah la ada bekas luka czer saya ingat situ yg sakit huhu skrg pregnant jugak.

Awak ada alergik dengan ubat ke? Sepanjang mengandung kalau tak sihat, saya memang akan pergi klinik.

1y trước

I see. Ya betul, sebab tu perlu dapatkan rawatan di klinik. Doktor akan bagi ubat dan dos yang sesuai untuk ibu mengandung. Jadi pergi klinik ya. Bahaya kalau melarat.

sis boleh cuba minum air asam

Saya minum air suam.