sakit kepala..

saya preggy ank first skang dah minggu ke 25..sejak seminggu ni saya kerap sakit kepala berdenyut2.. saya nak tanye kalau kita makan panadol actifast bole ke???ubat kk saya dah mkan habis tapi masih sakit lagi macammane ye nak buat??#firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

hi sis seeloknya sis tanya doc dulu kalau nak makan Panadol,setahu saya jgn makan Panadol actifast,makan Panadol biasa je,makan Panadol kalau sis betul ii tak tahan je,takut effect baby tak elok jugak,sebab masa sy mengandung saya pernah bnyk kali alami migrain saya makan Panadol biasa 1 biji je lepastu bawa rehat letak minyak angin kat kepala,jgn bergerak bnyk sangat,pastikan sis rehat takde cahaya,lagi satu jgn biarkan sis kelaparan.

2y trước

sis ada alahan ke?sis makan je makanan yg ber sup panas,sup masin sikit atau sup masam...kalau sy dulu alahan saya makan sup cendawan dengan sayur hijau masak pedas masam mcm tu.makan aiskrim ke benda manis ii UTK tambah tenaga sis...

Tak boleh sis takut baby cacat nanti cuba sis minum penadol biasa sja sebab actifast ni dia kuat sikit x bagus tuk ibu mengadung

2y trước

tima ksih sudi mmblas...tapi kan klau kite bli ubat kat farmasi bole ke..??