Cery bery and muntah

Saya preggy 23week...hari isnin pg saya start sakit perut cery bery 3 kali and muntah 3 kali..saya dh pi KK and then cery bery and muntah dah stop.. mai malm pulak nk tdo cery bery continue blik dekat 6 7 kali untill now.kena pi spital terus ka cmna ya ?

2 Các câu trả lời

Pergi hospital awak. Haritu nurse ada bg tau kalau dlm satu hari tu cirit birit lebih dr 4-5 kali kena refer hospital. Kalau bawah dr 4x tu normal kadang ibu penat/pemakanan.. nurse minta refer hospital terus. Sebab awak sekali dgn muntah tu takot dehyrated sgt badan.

pi jela hospital terus. nnti kang dehydrated susah pulakk.