Baby masuk angin jika TIDAK pakai stoking...betul ke

Hi saya nk tnye adakah perlu baby pakai mitten n booties sbb mil saya ckp baby akan masuk angin kalau xpkai....tpi sya ada baca jugak yang buka sarung tgn dn kaki seawal usia baby akan cpt rnsang deria sentuh dia

5 Các câu trả lời

saya ada baca kalau angin senang2 je nak masuk melalui kaki dan ubun kepala baby sangat tak adil dan banyak kekurangan lah Allah dalam mencipta makhlukNya. angin masuk melalui mulut baby. baby menangis, minum susu lekapan tak betul boleh menyebabkan angin masuk dan kembung. tak pakai stokin tu tak menyebabkan angin pada bayi pun. cuma baby sejuk jelah

Org lama je ckp mcm tu. Sy mmg ckup sbulan bukak socks n tgn. Biar dpt rasa2. Alhamdulillah xde masuk angin ke ap. "Angin" berkait rapat dgn digestive system, gas dri dlm perut baby sndiri.

kalau org tua2x mmg akan ckp mcm tuh. tapi saya dulu pakaikan anak mitten sebulan je, tuh pun on off. booties pun dlm 2bulan mcm tuh. sbb utk bagi dia rasa deria. just kena kerap potong kuku je.

1y trước

haah mmg slalu potong kuku dia...trima kasih sudi kongsi pengalaman

Entahlah saya baby masuk 1month mitten dah tak pakai. Pakaikan booties je kalau siang sbb kaki dia cepat sejuk. Malam pakaikan sleepsuit yg tutup kaki skali so senang.

Tak betul. 😊 2nd point awak tu ya, betul. Saya jarang pakaikan anak mitten booties masa newborn. Saya akan pakaikan sleepsuit waktu cuaca sejuk.

1y trước

itula kdng serba Salah nk dgr ckp mil ke nk ikut kita.....tpi sya pedulikan jela sbb sya rasa apa yg saya buat ni btol ... trima kasih tau