Susu apa sesuai utk baby 4bulan

Saya nk tnya , sesiapa ada pengalaman anak kulit merah2 then kering sampai melecet? Saya dh tukar susu and pakai cream.. tapi masih sama.. pada mula minum susu frisolac then tukar karihome(susu kambing). Should i change susu soya? Sbb takut susu kambing tu panas and tk sesuai.. mohon bantuan semua tq

1 Trả lời

susu fm kena try and error. nak tau susu tu sesuai dgn anak tgok effect lps minum, kalau ade naik rashes, bengkak2, sesak nafas, kembung, muntah berkeping, berkahak, cirit birit. tu tanda susu x sesuai. kena tukar susu lain. selagi x jumpa susu yg sesuai selagi tu kena keep on tukar. x kira berapa byk kali pon. so boleh try dgn pek kecik dulu. atleast kalau x sesuai xde lah membazir sgt. mslh anak awk kulit kering cuba stop pakai kan sabun mandi atau tukar lain, lps tu boleh tukar sabun basuh baju dia. sometimes bukan sbb susu je anak jadi masalah kulit, dari sabun pon boleh jadi punca.

1y trước

mandi kan dulu tanpa sabun sampai kulit anak elok. dh elok bru tukar ke sabun lain. boleh try yg organic ke.