37 mingguuuuuuuuuuu

Saya nk tnya.. kalau jrg bersama dgn suami (pjj) memang akan bersalin ikut duedate/lewat eh? Ada tips tk sbb skrng sy dh msuk 37 mnggu xsbr nk jmpa bby🥹 #firstmom

37 Các câu trả lời

saya bersama suami masa 38w 4d hihi sampai da masuk 39w harini tak ad tanda bersalin lagi takpe sabar yaaa setiap orang tk sama cara bersalin semoga awk dipermudahkan urusan nk bersalin nanti sy pun tggu tanda sbb da masuk 39w tp masih belum ada pape lagi hanya mampu berdoa semoga dipermudahkan 🥰🤲🏻

sya pun pjj...bersalin awal 4hari dari due date...kerap berjalan ja sis..pastu naik turun tangga..buat senaman duduk yg kuak rama² tu...pusing² lah...smua sya cari kat TikTok..dan pujuk² baby....sya pujuk baby..last² bby keluar TEPAT² bila kaki abah dia pijak tanah penang(penang sentral jam 4.45)

Better paling okay baby 38/39/40 week sis.. jgn minta awal melahirkan sis.. sbnrnya waktu bersalin ni kan semua da di tentukan bila sis.. tak payah fikir bukan2.. saya pun tak pernah bersama suami .. yg penting sis bila da ada tanda bersalin buat la senaman smua bagi jln senang buka..

saya yang suami sentiasa ada pun bersalin lewat 5 hari , byk lg cara nak cpt bukaan , saya dari awal pregnant lasak pergi sana sini berjalan merata lewat jgk bersalin tgk pada badan kita ni sis , klau sis larat buat squat saya hujung2 tu squat last2 beranak jgk klau x kena induce

hello sis..sya skrg pun baru 36w. sya ada nampak la kat tiktok ni nama dia zazarinna dan puteritiara93...dia ada share mcm² berkenaan dgn cepat bukaan. sya x amalkan lagi la sebab baru 36.x pasti la berkesan ke tak. tapi tggo dari komen² kat vedio tu mcm boleh membantu la.

sy anak sulung dulu takde la slalu pun . boleh kira je la bape kali . tp okay je bersalin awal 3 minggu dari due date .. rezeki bersalin pun mudah sgt . tkde la berjam2 dalam LB . banyakkan doa .. buat senaman utk ibu mengandung . insyaAllah semoga Allah mudahkan urusan awak

tak semestinya sis, doakkan yg baik2 klau ikut kajian sains mmg betul permainan utk mudah laluan adalah suami. tpi semua tu allah yg tentukan. why not sis buat senaman ringan utk bukaan laluan. sy doakkan semoga dipermudahkan segala urusan sis dan baby selamat❤️

sye dri start mengandung smpai dh beranak, suami x sentuh sbb nk jge kndungan.. sye bersalin awl 5hari dri due date sbb sehari sblom tu sye menari lgu blackpink.. haha..

1y trước

sama mcm sy.sbb suami risau kandungan sy,dia memahami.

sy tak pjj dgn asben pn. ada la dlm 2x je bersama spanjang mengandung. sbb asben kesian sy asyik sakit area pubic. sy bersalin 38w awal 10 hari dari due date. tips dia bykkan berjalan naik turun tangga dan byk cangkung. anak 1st sy pn keluar awal seminggu.

saya awal2 macam2 buat ikut tips orang. siap jalan tepi pantai tiap2 petang. mungkin lambat bersalin sebab anak keluar 40 weeks tapi maybe boleh mudahkan bukaan. but no harm to try. selagi tak bersalin cuba je semua tips asalkan tak bahayakan ibu dan baby