Assalamualaikum mommy2x.. harap2x ada lah sudi jawab soalan Sya..saya ttc 3tahun

Saya nak tnya ada ke pernah lalui mcm Sya..12hb bulan7 tu. saya ada keluar darah warna coklat tapi sikit je..Sya ada cek upt tapi -ngtv. Bawah perut asik sakit dan krem daa 3minggu rasa. Sya cek upt balik 20hb tu upt ttp -ngtv Sya last period 10hb bulan6 daa lewat berapa hari..semua tanda hamil tu ada..tapi cek upt ttp -ngtv..knpa ya.. 🥺#ingintahu #pleasehelp

6 Các câu trả lời

saya pernah tak datang period 18 hari, pergi check kt klinik rupanya ada pcos tp sis dah pergi klinik, check apa semua doktor kata takde fibroid pcos & cyst kan. so mgkin masalah hormon. tp kalau rasa was was pergi la check juga kt klinik, tak salah pun. kdg doktor bagi ubat turun darah untuk keluar period

1y trước

ouh yake ..

kalau negative mkna nya mmg x pregnant sis. kekdg sbb kite ni punya mind set, nak pregnant, sbb tu lah dpt simptom2 tu. kalau sis xyakin, boleh pg beli upt cb digital tu. yg tu more sensitive. but if result still same, not pregnant, mkna nya mmg x pregnant. mybe mslh hormon je.

1y trước

ouh yake sis.. mungkin juga sbb ubat hormon yg doctor bagi tiap bulan..

Hcg level masih low mungkin tu. Saya kalau lewat tunggu 2 minggu. Pernah sambil tunggu turun darah period. Pernah juga know2 upt2 positive hehe

baru lewat brp hari? better tggu 2 mggu lewat baru check upt. n masa krem 3 mggu mmg biar je ke? ke dah ade pergi klinik? doc ckp pape x?

1y trước

ya Sya biar je..sbb bulan2x mmg rasa sakit dan krem bawa perut..pernah jumpa doctor scan.. doctor ckp semua ok tiada pcos tiada fibroid tiada cyst.. dan doctor saran kan Sya minum ubat hormon yg doctor bagi tiap bulan.

period jnis regular ke x? klu regular & btol2 preggy ptutnye double line da terg.. klu ragu2, tggu je next cycle tgk period ke x..

1y trước

tk regular sis..tapi Sya minum ubat hormon dari doctor alhamdulillah 2 bulan ni period regular.. cuma bulan ni belum period lagi sptut ny 16hb tu tarikh period..

masalah hormon kot

1y trước

mungkin lah sis..sbb Sya skrng pun daa 3 bulan mkn ubat hormon yg doctor bagi tiap bulan.. doa kan saya ya 🤭