bercuti cameron

Hi.saya nak tanya.saya baru pregnant dalam 8 minggu.Boleh ke kalau nk bercuti ke cameron highland

6 Các câu trả lời

kalau bg sy better xpayah dulu ye sis.. sbb kandungan belom ckup kuat utk menempel , tunggu lah 4bulan dan ke atas nanti boleh la kalau nak berjaln jalan .. sy sndiri pun rest rumah je dah berbulan wakk, mmg tringin nk bejalan tp bukan waktunya sbb ada nyawa nk survive kt dlm perut kita kan

maaf ye sis..bukan nak takutkn sis. sy gugur yg lepas pun baru balik dr cameron.agknya sy naik tangga atas boh tu n byk bjalan.wlupun masatu xde rasa apa pun cuma ari2 je cramp.waktu ni xsedar pregnant 6w

Kalau sis yakin di usia kandungan awal2 ni boleh tp bg sy hold dulu lah sbb masih baru lg perjalanan ke cameron jauh + sejuk. Pape pun depends on u🤗

Suami sye org Cameron sis. Sye 6 minggu baru travel. Boleh je kalau sis x rase nausea. Tpi still jaga2 ye 😊

12 minggu okay kot...lebih yakin Dan janin kuat..kereta pun kene slow n steady

trisemester 1 tak digalakkan sebab fasa ni kandungan tak kuat mudah gugur...