Hamil kembar

Saya nak tanya .. normal ke kalau 30weeks ..perut asyik mengeras .. mengeras sakit macam tu ..

2 Các câu trả lời

Hi sis.. sy pon dcda twins.. penah skli je 26w sy mengeras dan sakit.. tp xconsistant.. sy guna contraction tools utk tgk pattern tu,, so tiap kali sakit xsmp 1min dan xkerap... cuma sakit belakang.. tepi.. suma la.. Nak jalan pn susah...sebab 2hari seblum tu sy pergi mkn, driving... kira habis lasaklah utk tahap saya(tp normal je utk org lain..) Lps tu bleeding... masuk wad.. kat wad xde turun drh. xde contraction., then discharge tp on antibiotik sbb detect kecing kotor.. Doc kata klo mengeras dan kurang pergerakkan baby/rs xsdp ht blh ke pac. Atau mengeras seluruh perut, disertai dgn sakit pn kne pergi pac.

Hai mommy. Saya takda pengalaman hamil kembar. Normal kalau 30w keatas perut mengeras. Tapi kalau sakit dan kerap sangat boleh terus ke hospital