ada tak petua hilangkan gatal

saya nak tanya, ni kali kedua berlaku. doctor dah pernah ambil sample keputihan sebab saya gatal² miss v. result dia takde apa pun cuma fungus dan dia bagi ubat yang kena masuk bawah tu. saya gatal² di bahagian luar je, tak sampai dalam. doctor suggest beli vagina cream di farmasi tapi pharmasist tak bagi sbb pregnant. kemudian, dah hilang gatal tu. saya dah jaga sebaiknya dah tapi kalini gatal² balik 😭 rasa tak selesa sangat. mommies ada apa² petua tak nak hilangkan gatal pada miss v ni? #seriusnanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

bilas dgn air suam2..agak2 xrasa panas bila bilas Tu.. inshaAllah rasa lega sikit . sbb sy dulu prgt ank kedua mmg gatal teruk bhgian tuu.. Lepas siram berkurang Rasa gatal..klw gatal lg sy bilas lg sampai la sy rasa ok.. yg penting jgn garu.. gatal je siram .hrp tips membantu awk..

9mo trước

sangat membantu, tq sis sharing

kdg2 jenis kain underwear tu sdri yg buatkan byk keputihan....elakkan mknan manis...cuci dgn bersih selepas buang air kecil...lap hingga kering....mcm sy kalau kat rumah mmg xpakai underwear... maaf tanya..slalunya start gatal lepas bersama suami ke?

9mo trước

kalau mcm tu sbb pemakanan kot...org kata mknana manis penggalak utk keputihan