susu formula

saya nak tanya kalau macam baby minum susu formula dia berkahak nafas berbunyi tapi dia berak okay taksembelit . muntah pun just muntah susu biasa sebab susah nak sedawa . maksudnya susu tu tak serasi dengan dia ke ? #pleasehelp #firstbaby

5 Các câu trả lời

Berkahak teruk ke? Sometimes bila baby first time minum susu formula. Mmg berkahak sbb tak biase. Sebab berbeza dgn susu ibu. Tp after few times awk bagi susu formula masih kahak tak hilang and makin teruk ke? Kalau ye, maksudnye susu tak sesuai. Kalau baru first time, maybe baby nak adapt. Tp kalau awk risau and peningkan kepala, better cari susu formula lain.

mana2 fm mmg akan berkahak. baby sy pun mcmtu sampai dlm 3m baru ok. berak ok & tak muntah tu ok maksudnya. cuma perhati kahak tu, kalau makin teruk bawak klinik. skrg musim sakit.

kalau dutch baby mmg buat bby lg berkahak,saya tukar bg dupro bru ok sikit

sign susu xsesuai - berkahak

susu xsesuai sbb berkahak