bersalin 36minggu

Saya nak tanya, kalau beranak 36minggu,di kira pramatang x? sya skrg 36minggu.. perut asyik mengeras saja, bila bgun tdur.. mesti perut rasa keras jak..#seriusnanya #ingintahu

7 Các câu trả lời

sebenarnya dah cukup bulan 36 weeks tu .. klu jumpa nurse doctor pun dorg akan kata dah boleh bersalin klu ada tanda² .. bawah 36 weeks bru kira pramatang .. klu 32 weeks ni bru 8 bulan baby dlm perut .. 36 tu dah 9 bulan .. tp utk betul² matang 9 bulan 10 hari (37 weeks) ..

sy dari 32minggu perut mngeras.. memang hujung2 ni kita akan rasa kerap mengeras.. skrg pun nk msuk 36minggu juga.. mmg xselesa nk dduk, baring semua xkena..

saya 35weeks 5hari tapi rasaa kerap megeras klau dia bergerak pun megeras jaa rasaa sakid pun ada klau kt bawah tu rasa ngri jaa rasaa 🥹

2y trước

saya pon tgh rasa yg sama. .

klau ikut hospital, 37 minggu ke atas dikira normal dan 37 minggu ke bawah tu kira pramatang lgi

sy 37 minggu sllu ada sakit² tapi kejap² saja ada kha itu tanda² nak besalin?

Masih prem..tempoh matang 37 minggu ke atas.

saya 36w dh bersalin

1y trước

baby berat 2.92 sis