Lenguh badan

Saya nak tanya ibu2 yg bersalin operate/czer.. ada tak yg badan rasa sakit2, lemah, kdg tu tulang belakang rasa lenguh sikit masa nak bangun? Saya dah 3 bulan bersalin. Lenguh ni sbb kita breastfeed baby ke atau atau effect lepas bersalin ke atau saya je yg rasa mcm ni? 😅 #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Normal la awak. Badan kita 9 bulan bawa extra weight, weight kita, weight baby. Nk back to usual tu mmg akan ambik masa lg. Kadang2 lenguh tu boleh jadi sbb position kita breasfeef baby x betul, terlalu fikir nk bg baby susu, lupa pula keselesaan kita 😀Mostly mom dah bersalin mmg akan rasa lenguh2 badan. Nnt sis boleh suruh org dtg untuk urut 1 badan. dah 3 bulan bersalin kn, okay dah tu sesuai nk berurut.

1y trước

Faham2 😁 terfikir juga nak berurut tu. Besar pengorbanan nak jadi seorg “ibu” ni kan mcm2 cabaran. Terima kasih sis

Normal sakit bdn. Kalau awk nk pergi urut pon boleh. Sy baru lps urut rasa lega sgt.