Hi mommy semua

Saya nak tanya cara penjagaan luka ceaser. Biasanya berapa lama masa utk jahitan tu baik?

1 Trả lời

kena make sure luka sentiasa kering. lps mandi and masa rehat2 boleh hala kan luka tu dkt depan kipas. lap guna alcohol swab sehari sekali. makan ubat yg hospital bagi, jgn miss. jgn makan ikan haruan ke pati ke gamat ke ape ke. belajar cara utk bangun dgn mengiring. bykkn mkn makanan tinggi vit c dgn protein. kena berjalan. jgn duduk baring je atas katil. in 2w luka akan kering. but still kena jugak check luka. sbb bila rahim start mengecut perut kita akan jatuh sikit tutuk bahagian luka tu. so sng basah kalau x betul jaga. kalau luka ade air tu biasa je. tu air tissue kite. tapi kalau keluar nanah atau darah terus je pegi hospital balik.

1y trước

👍🏻👍🏻👍🏻 tq sis