Naik feri / boat time pregnant

Saya nak tanya boleh ke naik feri time mengandung 22w? Saya dan suami plan nak pegi Langkawi untuk babymoon 🤭

6 Các câu trả lời

Kalau feri besar dari kuala kedah ke langkawi atau kuala perlis ke langkawi. Saya rasa ok. Sebab saya dok keluar dari pulau ke sana sini. Sekarang baru 20weeks. Tp kalau bot kecil utk islnd hoping atau aktiviti air yg lain, saya rasa tak perlu kot. Sebab hentakan kuat bila kena ombak.

Sebenarnya tak disarankan sbb risiko masih ad. Dan pmnduan bot driver tu sndiri kita tak tahu mcm mne. Klau cruise/feri yg steady speed okay. Boat yg mcm island hoping tk digalakkan sbb mmg lasak.

Masa saya honeymoon kat langkawi dlu abang boat tu mmg tegas katanya sape pregnant takleh naik. So mmg tkleh naik sis sbb boat tu bergerak terhenjut2

Kalau boat2 mmg tak berani, kalau yang jenis pulau lagi la laju eh terhntak. Saya pun ada fmly day office hsbnd tak berani jugak nk join.

naik feri xde mslh sis...sb feri besar ..sy duk lkw...skng dh 22w pon...duk keluar msk pulau je...cuma bot kecik jgn...mcm p pulau2...

bila naik risiko terhentak kuat tu ade. nak2 lagi dkt atas laut. bahaya terhentak2 utk kandungan. silap2 boleh bleeding.