Pacifier/puting

hi. saya nak tanya. baby saya kalau malam² dia suka bergantung aje kerja nya. kadang² sampai overfeed yg muntah mcm air paip. tu yg menakutkan saya. saya plan nk kasi pacifier dekat dia. tapi ayahnya macam tak setuju. tapi saya takut bila tengok anak muntah tersembur mcmtu. adakah okay untuk saya bagi pacifier untuk elakkan dia overfeed tengah malam? and brand apa yg sesuai untuk baby 2 bulan ye? #Pacifier #pleasehelp #firstmom #firstbaby

3 Các câu trả lời

Dari tersedak susu better bagi je . Nanti umur dah 6 bln dh blh slow2 kurg kn . Tak perlu compare anak kita dgn anak org .. kita sbgai ibu lebih tahu keperluan anak kita ..

Bagi je mcm anak saya dlu. Now dia takda hisap pon puting bagi time dia mamai sbb bila dh nenen lama sgt dia. Beli yg puting nicu tu doktor yg recommend.

Okay je. Tp sy xbg. 😂 tp boleh je bg. Cuma jgn biasakan baby nangis je sumbat hehehe

1y trước

Iye wak. 3 anak sy mcm tu. 😂 ni skang bongsu 1y9m dia dh tido lama mlm2 tp kdg ngempeng jugak. Bila dia terjaga sy suruh dia tido balik. Merajuk seminit dua pastu tido balik sendiri. Anak sy semua tak guna botol. 😆