MINTA PENDAPAT IBU MENGANDUNG YANG ADA GDM

Hi, saya nak tanya, apa diet yg baik untuk ibu mengandung yang sangkut gdm? #pleasehelp

2 Các câu trả lời

yess ikut cara makan suku2 separuh. makan buah yg rendah gula. mcm apple hijau tu utk snek kalau2 terasa nak mngunyah atau masih lapar lepas makan. Boleh google lagi apa buah yg sesuai utk diabetes. Jgn minum air manis. Minum susu low fat/fresh milk/full cream yg biasa tu je. Tak perlu minum susu mengandung.

suku suku separuh. avoid fruit yg tinggi gula. and limit kan sehari 1 or 2 slice je. jgn mnum susu mengandung. minum susu tepung or hl. krg kan carbo.

2y trước

Tq 🥰