Mak mertua vs Mak sendiri

Saya mengandung dah 8 bulan mak saya ckp nnti pantang mama mai jaga kt umh adk tiap2 pagi pi umh adk jaga. Mak mertua saya plk baru mai tadi saja ziarah lps tu boleh kata nnti pantang balik umh mak. Mama xdak pengalaman lagi anak pertama mcm mna nk jaga baby lagi nk jaga saya lagi. Katanya la Dalam hati saya ni saya nk mak saya yg jaga? mcm mana ni. Nak berpantang ponn berebut ? i need help. Ada sesapa mcm saya tak? Nak buat mcm mana yaa?? Masa mak mertua ckp mcm tu saya diam je ? x nk ckp lebih2 stg terasa plk

37 Các câu trả lời

Haha. Sama dgn saye dua2 berebut sbb cucu first. Then decide seminggu rumah mil n next seminggu rumah mak. Then sambung pantang dkt rumah sndri.

ok la org berebut nak jaga ..... saya x tau nak pantang dgn sape .. dah la anak first ... harap Allah bagi kekuatan nak berpantang sndiri..

Pantang ni baik mak sndri...sbb apa xsegan...bg saya dah kuat bru la kata akn balik rumah mertua...bg mertua xterasa bg peluang jga awak n baby...

5y trước

Betul sngt. Mak sendiri lebih selesa

Walaupon awk anak pertama tp tetap mak awk dh pernah melahirkan.. mak awk pon pernah berpantang.. pelik2 je alasan mak mertua awk tu 😂

5y trước

Kann mak saya pon pernah berpantang tau laa apa yg boleh n apa yg tidak

Saya pn ada dilemma yg sama, tp last i choose my mak la, Alhamdullilah MIL faham even ni cucu first dia 😂

Berbncg dgn suami sebaiknya. Pilih mne yg awk lebih selesa dan suarakn keputusan awk dgn baik. InsyaAllah mereka fhm

Sis pantang rumah sndri??ajak je mak sis dgn mk mentua jga dkt umh sis,senang kn tkda sapa nk terasa hati nanti

5y trước

Mak saya dia memang nk dtg umh saya jaga saya tp bila mil bertegas kata lps bersalin bwk sya keluar dari hospital cpt2 😣 lagi pon sya x berapa selesa dok umh mil sbb ada ank buah yg banyk tany takut sya yg stress 😭 x sampai hati nk bg tahu pasal tu

mungkin boleh bergilir2 pantang yg bulan pertama with your mom next month boleh bagi mak mertue pulak jage.

Minta tolong suami la. Cakap baik2 dgn suami. Dia mesti faham. Nti dia tolong cakapkan la dekat mil. Hehe

untunglah ada jugak orang nak jagaa time pantang , saya ni Allahu mak sendiri pun tolak taknak jaga saya 😭

5y trước

Sabar ye sis..jgn pkir sgt...jnji momen sis n baby bersama...