Kos kelengkapan baby . Hi semua saya nak tanya , berapa ya anggaran kos urk beli kelengkapan baby .

Saya masih belum beli apa apa lagi . Jadi xdapat bajet

10 Các câu trả lời

beli yg mana penting je dulu. dalam seribu jugalah kos nya. ✅️ baju newbown dlm 2 pasang (baby cepat besar) ✅️ baju baby yg saiz besar sikit 3-6 bulan : 5 pasang ✅️ baju 6-9 bulan 3 pasang ✅️ barut perut baby 7 helai ✅️ pampes saiz S 3 pek ✅️ keperluan personal baby cth mandian, losen etc ✅️ bekas mandi baby (ada kerusi mandi untuk baby. senang sangat pakai. letak je baby atas tu then kita mandikan mcm biasa. xyah nak pegang2 sangat) ✅️ kain selimut baby ✅️ kain untuk bedung baby ✅️ bantal baby berlekuk ✅️ tilam lipat (yg berlipat 3 jual kat kedai tu. kalau kita nak baring sekali sebelah baby, bukak jadi besar. kalau xnak, lipat kecil. alas kain, letak baby) ✅️ kelambu baby --- saya mmg tak pernah guna buai untuk anak2. tido tepuk2 je bontot dia. nak travel, balik kg.. senang. pastu mmg xde babycot. baby akan tido sama dengan saya kat katil. senang. kalau jaga, bagi susu etc.

sye punya bajet 4k. termasuk semua kelengkapan ibu, upah cl, dgn brg makanan masa pantang, almari utk bby. bju2 sye beli dkt shopee. murah. ade baju yg 4ringgit lebih utk duduk rumah je. and beli terus sampai size 6m. xyah beli byk kali nnti. baby cot je sye beli 2nd direct owner. lain2 semua baru punya. awk kena list kan dlu apa brg nak beli, lps tu usha hrga dkt shopee ke manjaku mall ke. ade brg yg baloi beli luar. ade brg baloi beli dkt shopee. mcm pump susu, baju bby, botol susu. brg besar beli luar. sbb msuk shipping fee hrga lebih krg je or murah sikit dkt kedai.

saya bajet dalam 3k utk ank no 2. just recycle carseat and stroller anak no 1. yang lain semua kene beli baru. And shopping time ada sales, cth haritu Merdeka Sales, 9.9, 10.10, payday sales.. jimat banyak..

bajet hbs utk ank pertama ni. insya allah bakal lahir 2 bulan lagi. 1ribu+ termasuk barang2 kelengkapan baby dan utk ibu berpantang. itu x termasuk ambik pakej CL. 1ribu+ tu kos kelangkapan baby & ibu.

1k atau 2k juga klau first baby. tngok pada bajet masing2. tp biasa brng baby mmang mahal2. kena pandai pilih Kedai n tengok harga. tkboleh main amik2 je. 😆 kalau second baby dh kurang kos dh.

Seribu lebih juga. Sy beli di shopee dan supermarket. Ni anak yg pertama. Brg2 tu zero. Jd lebih la jugak kene spend. Myb utk adik2 nya nanti dpt kurangkan sikit sbb bole pkai yg sulung punya.

Sy beli barang sikit2 lepas tahu gender baby. Xterasa sgt bila kita beli sikit2. Alhamdulillah semua dh lengkap. Tggu nk basuh apa semua and kemas saja

saya Dalam seribu lebih juga, termasuk kelengkapan berpantang nnti, ikut bajet masing2 boleh je kalau NK beli murah sikit Pon ok

taktau nak cakap , sebab saya beli sikit2

saya bajet rm500 jer