Nak Tahu tentang Berapa lama Implantasi berlaku

Hello , Saya lambat haid 12 hari dan semalam saya ada titisan sdikit darah dan hari ini juga titisan sedikit darah . Dan awal pagi tdi saya check masih negatif . Boleh saya tahu berapa lama Implantasi selalu nya berlaku dan kita betul nak pastikan kita hamil ? #Nakhamil

1 Trả lời

Proses implantation berlaku dlm 6-12 hari selepas awak bersama pada hari subur. Period akan terjadi bila telur yg dah matang dlm rahim tidak disenyawakan. Selagi belum period ada kemungkinan utk hamil. Kalau nak lebih pasti, boleh buat ujian darah beta hcg utk tgk ada peningkatan tak hormon hcg