??

Saya khwin dah 6bulan. Masa khwin dulu sekali dgn kakak. Tapi kakak nikah awal 3bulan dari saya. Kakak kawin terus lekat and minggu lepas bru bersalin dan berpantang di rmh. Tpi saya masih belum ada rezeki lagi.. bila tgk akak dh dapat baby rasa happy for her tpi pada masa yg sama rasa cemburu sgt. Walaupun mak ckp saya bru lagi tpi xkan nk tunggu bertahun bru nk risau xdpt anak. Betul x? Sepanjang akak ada berpantang dlm rumah ni saya rasa down jgk kdng2. Suami dan saya pula PJJ, xde tempat rasa nk luah perasaan ?

65 Các câu trả lời

sabar sis... saya kahwin tahun 2017 2018 pregnan tp xde rezeki tahun lepas lagi menguji kesabaran bile adik ipar anak2 acik suami sume mengandung.. hanya allah je yg tahu... lps sorang2 besalin saya lak pregnant.. syukur alhamdullilah... dpt gak baby 2020

Rezeki anak kita x blh percepat dan perlambatkan... Jgn stress, bila stress, hormon berubah, lg pjj, sebab anak sj nnt blh bergaduh dgn suami... Org bg petua if nak lekat cepat, kerap dekat dgn bby yg baru lahir, syg dia mcm anak sdri,,,

Jangan sedih2 sis. Semuanya ada hikmahnya. Sy pun dah 3 tahun kahwin baru ada rezeki nak lekat. Kadang mmg rasa sedih bila org duk tanya bila nak ada anak. Doa banyak2 sis & percaya Allah dah atur rezeki kita baik2 dah ☺️

Rezeki setiap org xsama...ada org dpt ank dlu...ada org kaya dlu...ada org kenyang dlu....eh mcm2 labyg org dlu br kita...kdg2 kita dlu pon ada cuma kita xsdr .. Xpe...baru je kawen...enjoy je dlu....

Saya pon pjj sis..xpa doa yg baik2 ya..insya allah sis kene byk bdoa n yakin dgn Allah ya..memandangkan sis PJJ sis kne tau waktu subur sis...takpa masih awal lg..insya allah ade rezeki nanti...jgn strss2 ye

5y trước

Terima kasih Sis🥰

Sabar sis.. Sy 2x gugur dan 3 adik sy kahwin lps sy... 2 dr tu dh ada anak... Mmg kita akan rasa cemburu tu... Tp sis kena byk sabar dan doa supaya allah beri rezeki zuriat buat sis...

Sabar sis. Saya pun lambat jugak nk dapat rezeki ni. Pandang pada sudut positif. InshaAllah ada rezekinya, cuma berbeza antara cepat atau lambat.. 😊 Jangan rasa down dan teruskan berdoa.

Sabar sis,saya pon 2tahun 4bulan tggu..tapi baru minggu lepas cek upt 2line..cuma tak pergi klinik lagi untuk confirm kan..saya doakan sis ada rezeki cahaya mata..sabar..

5y trước

Sama. Saya 2tahun 2bulan.. bulan lepas saya lekat. Skrg 8week5day. Tak buat buku pink lagi. Haritu scan klinik swasta 6week baru kantung. Tnggu 10week baru scan. Kalau takde pape terus bt buku

semua tu ada hikmah. allah mmg dah atur semua nya baik2. jgn cepat down. allah tahu kemampuan kita kat mana... rezeki inn shaa Allah ada. serahkn saja urusan dgn allah setelah berusaha.

5y trước

❤️

insyaallah ada hikmah n rezeki Allah bg nanti. x semestinya pjj susah pregnt. sy pjj dgn suami asyik lekat je..semuanya rezki Allah kasi..sabar yee..ada rezki sis tu nanti