Assalam nak tanya

Saya first time pregnant saya takde bleeding , spotting atau keputihan dan kegatalan tetapi bila scan perut kantung dengan janin tak nampak apakah perlu saya buat hm bantu saya kire kire saya punya 8-9 week #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

4 Các câu trả lời

sama mcm saya. bila scan tak nampak apa2, kosong je doc klinik cakap, padahal sy dah 8 weeks. doc suruh cuci. bila sy tanya doc apa yg nak dicuci, sbb ckp tak nampak apa2. doc pun diam je bila sy tanya mcm tu 😅doc refer sy ke hospital gov. hospital pun suruh cuci tanpa scan lagi sekali yaa 🙄 bila sy tanya , apa yg nak dicuci sbb kata kosong tak nampak kantung tak nampak janin. sy pun balik je la, ajak husband terus pergi hospital swasta. Dekat situ doc suggest buat TVS scan dari vagina utk kesan kandungan betul dlm rahim atau tak. Tak sampai 5 seconds scan, Alhamdulillah nampak je kantung. Sy pun pelik kenapa dua dua doc yg sy pergi takde pun yg suggest kat sy TVS scan dari vagina tu. Better sis try buat TVS scan tu. At least kita tahu kantung tu ada and dia membesar di tempat yg betul. Sy terus check sbb sejarah family sy ramai yg pregnant luar rahim.

2y trước

Tula saya rse kita kne scan kat banyak klinik sebab tak semua klinik sama

Period regular tak.. kalau tak normal la tu lambat nmpak.. saya irregular juga scan 8w baru nmpak kantung ukuran 3-4w, repeat 9w scan kantung membesar skit ukuran 5w… So saya buat appointment kk buat buku pink 15/7 ni.. so nnt kat kk baru scan lagi harap ade baby dah masa tu amin🥰

2y trước

Amiin saya doakan terbaik

Sis cuba pergi jumpa pakar / hospital swasta, scan dari bahagian vagina kita. saya hari tu scan dari perut pon tak nampak apa². scan dari bawah baru nampak kantung & dengar heartbeat.

2y trước

Terima kasih alhmdulilah saya try scan waktu balik kampung saya da nampak kantung dan denyutan jantung saya lega saya mase tu saya taknk tgk screen da

Irregular period ke?

2y trước

Request utk check via tvs.