Barang apa yang mummies beli paling awal?

Saya first mom.. sya sudah masok 5 bulan. Ingt nk start beli brng bby sikit2..tpi saya buntu apa ptot sye beli dlu.. dan apa yg boleh dibeli kemudian.. #barangbaby #firstmom #bantusaya

2 Các câu trả lời

Barang yang saya beli kemudian, stroller, carseat, buai, mandian baby. Kalau ada bajet lebih, okay juga nak beli stroller, carseat tu. Cuma masa ni saya tak reti nak pilih. Anak umur 3-4bulan baru beli. Yang lain: Pakaian baby, bedung, towel, bath tub, toto/tilam baby, baby cot (kalau nak), pampers (permulaan beli 1pack dulu), minyak telon, wet tissue, cotton bud/ball, ketip kuku baby. Manual breastpump/milk collector, milk storage, botol susu. Saya pun tak berapa ingat dah first baby 2021 😅 Kalau ada yang lain ibu2 boleh tambah. Lagi mudah kalau di area awak dekat dengan kedai baby spt Manjaku. Apa apa tak cukup atau yang diperlukan boleh terus kesana.

baju baby, mitten, barut, napkin, towel..