Detail Scan

Saya first mom, sekarang 19weeks. Nak tanya mommies semua, korang buat detail scan dekat swasta tak? Atau nanti dekat KK doctor akan buat detail scan jugak ya? Terima kasih 🥰

10 Các câu trả lời

lain pulak saya. saya start dari check up minggu 11 mcm tu awal2 lagi doc kat KK dah pesan utk buat detail scan kat luar (swasta). and then bila check up minggu 21 pon diorg dah advise utk buat detail scan kat luar sbb diorg nak tgk report tu. maybe doc advise awal sbb bajet concern. sejak diberitahu awal dah start kumpul duit ckit2 nak buat scan. scan kat kk selalu diorang nak check jantung je klau doppler tak dpt detect. btw, saya pon ade gdm jugak, tp on diet control. I guess it depends on KK jugak kot.

saya dah buat dekat klinik swasta time 21 weeks sebab doktor tgok perkembangan baby sesuai untuk buat details scan. Alhamdulillah semua okay and memang syok dgar penerangan doktor. Saya buat dekat Klinik Sofea Cheng, Melaka. Memang recommended situ. KK pun minta kita buat details dkat swasta.

2y trước

Okayyy awak thanks atas info. Saya plan nak buat around 20-21 weeks jugak eheh excited sbb first mom 🥰

anak kedua sy buat kat swasta lebih detail . anak sulung kk buatkan tp x detail . dia ckp anak ok semua last2 dh keluar anak sy jantung berlubang . siapa yg x sedih , timetu rasa nyesal x buat kat swasta .

sy buat masa 20 week..buat dekat sonobee..rm88 je untuk detail scan..layanan pun bagus..terus tahu jantina baby..detail scan ni kk tak ada buat..mereka scan biasa je..

2y trước

in sha allah boleh..awk boleh tnya mereka nnt..bg tahu la awk nk buat 5D sekali..

saya buat detail scan pada week ke 22 nt.. sye kk refer pkar.. sbb ade diabetis.. tahun 2018 pnye preggy pn week 20 doc refer pkar . sbb mse preggy week 8 saya kna ciken pox..

sy dah nak masuk 22weeks tp x buat lg detail scan sbb klinik berdekatan tak de buat detail scan. klu ada sapa2 tbaca post ni blh suggest klinik berdekatan batu gajah,Perak.

2y trước

yup. sonobee satu malaysia ade. so search je dkt page die. nnti ade senarai klinik yg ade sonobee.

saya buat detail scan waktu 19week . amik sonobee rm88 je sis . murah dan mmg berbaloi . banyak sangat penerangan yang doc bg dan dia tak jemu melayan soalan kita .

kk x buat yer. nak detail scan semua pg klinik swasta.

2y trước

Ooo tq. Nanti saya try tanya kk saya heheh 🥰

rasanya KK tak buat detail scan. kena pergi swasta.

swasta sis.kk dia suruh scan kat swasta