Makan ubat yg KD sediakan atau tak?

Saya dh 32 week tapi saya kerap terlupa nak makan ubat untuk hb yg klinik sediakan (zincofer). Tapi saya gantikan dengan air pink guava dan fresh oren. Mmg setiap pagi minum air tu. And hb saya naik tinggi 12.5. Persoalan dia at sini x apa ke kita x makan zincofer? Ada effect apa2 x kat baby??

1 Trả lời

dalam zincofer ada vitamin lain jgk mcm folic acid. sebaiknya makan ye puan. penting folic acid tu utk elak baby dapat Spina bifida