Sakit selepas bersama

Hi saya dh 17 weeks normal ke tak ya kalau selepas bersama/klimaks rasa sakit dkt bwh prut. Mnta pnjelasan ya tq

1 Trả lời

Hi sis! Saya pregnant 20w, masa lepas bersama memang rasa baby mengeras, macam saya masa 20w ni dia lagi terasa mengeras tu, sakit jugak lah 😅 tapi dia sekejap je, dalam 20 saat, lepas tu dia okay balik, nanti rasa balik dalam 20 saat macam tu pastu okay balik. Saya ada buat bacaan, katanya normal sebab bila klimaks, akan terjadi kekejangan pada otot rahim, kalau pregnancy sis jenis tak ada masalah apa apa, tak perlu risau sebab biasanya tindakbalas ni tak menyebabkan bahaya pada baby. Cuma, kena berjaga-jaga jugak la, tak boleh bersama beriya sangat macam before pregnant 😂 practice secara selamat & selesa gituuu. Waullahualam. Semoga kita sama sama belajar ya. Lebih baik kalau sis tanya pada nurse sis jugak nanti.

2y trước

Ouh normal ya huhu saya risau igt pape jadi . Thank you tau jwbkn 🥰