Antibiotik ( Johor -kk tutup jumaat so refer emergency )

Saya demam sejak rabu malam, suhu 39/40 , mmg tinggi , sampai tahap nak bangun semua tak larat , khmis pagi saya checkup di kk , doc dah amik darah ad jangkitan kuman dalam darah , tinggi jugak 23.11 bacaan wbc, then doc ad bekal panadol amd antibiotik , mslahnya skrg - setiap kali telan antibiotic, dia akan tembak balik sekali semua yg saya makan , mungkin antibiotik tu berbau kot , sebab panadol okay ja saya telan, Then jumaat malam suhu naik 40.5 , pukul 12malam pergi emegency , doc just paksa suruh makan antibiotik tu , bila explain doc tetap paksa habiskan dulu antibitoik .dia cuma tambah ubat loya jaa , and jumpa doc kat kk ibu anak rabu ni , Saya nak tnya tak buleh ka stop antibiotics, saya betoi2 tak tahan , saya dah tadak tenaga , sampai makan pon dah tak lalu lepas paksa makan antibiotics tu ..skrg kena makan 4/5 sudu jaa lapik perut , dia dah jadi takmau makan apa apa , kesian baby , berat pon lost 73 dah 68😭😭😭😭😭##firstbaby #lostkg

1 Trả lời

sis try ke klinik swasta pula. mgkin doc boleh sarankn antibiotics yg lain yg sesuai untuk sis dn kandungan. saya hri tu pon demam, sya rujuk dgn klinik swasta

2y trước

Buleh ke tukar antibiotics, kang doc swasta pon suruh perabih🤣🤣