First time pregnant

Saya dah pregnant 26 minggu tapi belum check pergi klinik lagi sebab risauu 😌😊ini first time sya pregnant 🤗..boleh beri tips tak.. Ptut kah sya buat checkup.? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

36 Các câu trả lời

Mengindang-ngindang padi huma Mengindang dalam tampian Memandang-mandang hati kama Memandang dalam renungan Bisik-berbisik pada pekerti mulia Risik-merisik mana lahir asal usulnya. Lanjutkannnn😒

3y trước

😹😹😹

dah 26 minggu x check up klinik sebb risau...risau apa.ye sis yg x check up tu lagi risau klau apa2 kita boleh tau dri awl...baik g jew kk buka buku....sblum ada msalah yg lgi truk...😌😌😌

spatutnya sebab risau la kena pergi checkup..😅.. family, husband xda yg nasihat ke ni.. tips dia pergi la buat secepat mungkin n harap puan tahan la diri dari bebelan misi2 tu..

harap org yg bertanya ni bkn niat nk melawak atau saje² creat hot topic... DH 26wk kot puan.org² terdekat xde yg bg cdgn ke...sebaiknya kena follow up di klinik..

tak yah la check up... takut kan g check up.. entah apa2 nanti.. teruskan je duduk kat rumah.. pastu nanti nak bersalin besalin je kat rumah. takut nak g hospital😜

3y trước

👇🏻diorg ni smua tipu. dorg mana g check up pun. saja nak bagi awak takut.

Hurmmm...umur brp awak ni? Bakal2 ibu usia kandungan 4 5 6 minggu cukup risau badan x cukup zat...awak x risau ke?fikir apa sampai 26 minggu tak pegi check up?

boleh tahan jgak akk ye ank prtama tp smpi 26week tk buat scan lg😁 cpat prgi cek kk sya baru 16weeks dah ambik drah,klo tak kena mrah pulak nnti

Xyah la checkup sbb risau apa2 nnti takleh nak berjalan2 sana sini 😝 Tapi bila baby besar mcm2 sakit xleh nk jalan sana sini jgk xlarat.

Serious la 😂 astaga dah nak masuk 7 bulan da 🤣 mampos gi klinik nanti kne marah ngan nurse sebab tak bukak buku lagi

3y trước

x dak apa la.. marah pon sbb risau.. untuk kebaikkan puan dan baby pergi shaja. tak perlu takut sangat.. marah2 pon.mereka akan beri perkhidmat yg terbaik utk semua. baik lambat atau cepat. bagi la alasan munasaba kepada mereka in sya allah mereka fhm.

tapi sya dh pergi check dekat pmg clinic ada dorang sarankan untuk pergi ke klinik tpi sya masih tkut untuk pergi ke klinik

3y trước

sya dh scan bby tpi belum ada buku pink sbab blum check pergi kkia