Lapar tapi takde selera

Saya dah nk masuk 9 weeks tapi dari awal pregnant mmg takde selera makan lansung. Berat badan saya dah turun 3kg. Dan smlm sy timbang berat makin menurun lagi. Sy lapar tapi sy tgk makanan yg saya suka pun saya dah tak berselera. Ada ke supplement yg boleh tlg saya

9 Các câu trả lời

same sis.... masuk 7w sampai 10w ni xde selera makan.... dh turun berat 2kg... tp tetap kene mkn jgk... kesian kat baby... Sye mkn, tp byk termenung... lauk fav pn dh x menarik skrg.... 😅

10mo trước

Haha faham. Kadang2 sesuap tu lama nau nk habis

Sama la saya pun. Saya yg sedih mak masak pun tak boleh terima. Yg saya msk lagi la. Mcm2 makanan beli pun tk boleh terima. Harap lepast 1st tri ni hilang la 😭

10mo trước

Sy pun makan favorite sy dulu sekarang lansung tak pandang dah😭 aamin tak sabar nk habis 1st trimester

mmg mcm tu sis kalau alahan. sy pun sama. tapi fikir anak dlm perut sy paksa jugak mkn. kdg² sy tumpang p mkn rumah akak ipar. bru ada selera.

10mo trước

🤣🤣 akak ipar dh faham perangai adik ipar menggeletis. akak ipar pun lebih kurang baya mak² kite je. jd perasaan malu dgn segan xde.

Sama sis. Saya masak sendiri mmg tak ada selera langsung rasa tak sedap. Kalau balik rumah ibu masakan laju je makan 🥹

10mo trước

Hahha kalau rumah ibu dekat boleh lah🥲🥲

saya kenapa semua makann boleh makan, sy rasa berat dh naik ni even bru 7w. kalau boleh semua sy nk makan 😭😭😭

10mo trước

Jeles dgn sis😭😭

sama dgn sy . skrg tgh 8w , tgh pening2 loya .. bau pon dah mula mkin pening .. huhuhu

sis cuba tanya doc apa supplement utk tambahkn selera makan

Sama dgn sya.. rsa lpr sngt, tp xde selera.. 🥲 sya mkn buah je

10mo trước

Alhamdulilah. Buah pun susah nak telan. Buah manis rasa tawar

InsyaAllah lepas alahan nanti okkey la ni

10mo trước

In shaa Allah aamin. Tak sabar nk habis 1st trimester