Luka jahitan

Saya dah berpantang 20 hari. Benang kat luka dah tercabut sendiri tapi luka macam terbuka sikit. And bila bersihkan ada darah and sakit sikit. Ada cadangan apa apa tak sebab saya risau luka tu lambat baik. Terima kasih ye ❤#firstmom

1 Trả lời

try cebok guna air garam suam setiap kali kencing dan tukar pad. lepas tu keringkan kawasan luka tu dgn kipas,biar betul2 kering baru pakai pad. kena rajin tukar pad juga ya supaya kuman tak membiak. sy 3 anak2 minggu jahitan dah ok. tekan² kawasan jahitan pun dah tak rasa sakit