Mual semasa makan

Saya dah 4 bulan preggy. Baru nak rasa mual yg teruk sikit. Setiap kali tengok lauk mesti rasa mual 🥹 susah nak makan nasi tapi lapar. Ada tak cara2 lain untuk kurangkan mual? #bantujawab #firstmom

4 Các câu trả lời

Kalau tak boleh makan nasi, cuba makan mee2 ke mihun ke. Saya 4 bulan jugak makan nasi tak lalu. Makan pun sikit je. Tapi kalau mee ke mihun atau selain nasi mmg habis 😅 saya siap2 minyak angin dalam beg in case mual je saya sapu kat hidung cpt2.

bnyk blh try n error..nasi tu x wajib asalkan mommy ttp mkn ape2 je.klau mual amal kekacang.. buah2 kering

saya hari2 makan ayam gepuk / penyet sebab tengok lauk semua tak lalu. auto loya mual

biasa dr akan bgi veloxin puan