36 Weeks Bayi Songsang

Saya dah 36 weeks and semalam check up dgn hospital, doc scan baby songsang. Doc bagi 2 choice : 1. Procedure ECV next week (procedure pusingkan baby) -which is ada risiko. 2. Decide tarikh untuk czer terus Nak minta advice ibu2 semua. Saya risau and saya kalau boleh mmg nak usaha bersalin normal. Adakah terlalu awal untuk decide tarikh czer sbb ada possibility baby boleh pusing lagi kan? Ada sesiapa yg pernah buat ECV ke? Boleh share pengalaman? Air ketuban saya still normal (bacaan 16) , doc bagi masa 1 minggu (37weeks) untuk tgk baby kepala dah turun ke belum. Saya first mom, boleh bgi tips / advice / amalan / pengalaman ibu2 lain? Terima kasih sangat 🥹 #first mom #babysongsang

1 Trả lời

sy pernah buat ECV ank ke 3. Alhamdulillah berjaya & on the spot trus ada pembukaan & melahirkan normal.