Susu badan

Saya dah 34w.. Normal ke kalau susu badan x ada lagi.. Ada apa2 ke saya perlu makan utk hasilkan susu badan.. Tq for advice

1 Trả lời

dua² anak sy sebelum ni keluar susu badan bila dah melahirkan. tu pun mula² kolostrum dulu keluar. nurse tolong urut² dan picit payudara sy utk keluarkan susu. kadang² memang ada sesetengah ibu yg beruntung yg mana belum pun bersalin tp baju dah basah sbb air susu keluar.

2y trước

tak perlu picit² nipple. tp bole je tarik² nipple bg keluar kalau jenis yg terbelah. bila dah bersalin nanti akan ada susu keluar. utk newborn baby setitik kolostrum tu dah buat baby kenyang. tp rajin² la susukan baby,sebab bila ada demand akan ada pengeluaran. baby hisap puting akan rangsang lebih banyak pengeluaran air susu. yg ni fakta