Apa khabar ibu mengandung kat sini 👋🏻

Saya dah 12 weeks. First pregnancy. Alhamdulillah. Tak sabar nak masuk 2nd trimester. Hehehe. Boleh share apa2 pengalaman yg boleh di ambil pengajaran kat sini? For now saya takboleh minum air masak. Tekak rasa sgt loya dan nak muntah. So ada cara lain tak nak stay dehydrated? Saya ingat nak minta nurse masukkan je air next appointment nanti 🤭#firstbaby

2 Các câu trả lời

cuba minum suam2, kalau takleh cuba minum sejuk pula. Try and error. selalunya, doc atau nurse akan suruh kita minum air sendiri tu lebih baik. masuk air ni utk kes2 tertentu je. Jenuh sis nak kena cucuk jarum 😅

2y trước

Ye ke hehehe. Tak pernah dibuat orang ye dak minta masuk air hahaha 🤭 saya try minum sendiri dulu. Start dgn barli harini. Alhamdulillah dh rasa hydrated sikit harini.