Mabuk hamil tak hilang lagi

Saya dah 12 minggu pregnant. Tp mabok masih ada. Tiap2 pagi saya akan muntah angin. Mcm mn nak kurangkan mabuk ye. Nak mkn tak selera sgt. Pernah try jus mamariam tp still x ok. Agak2 mabok ni hilang minggu berapa ye. Sorry saya 1st time pregnant.

23 Các câu trả lời

Brgntung sis, sy dri 6w smpai nk bersalin ad. Sy dpt rse xde wktu second trimester 2 mnggu je lps tu ad blk. 😂😂

sis try minum air mineral spritzer..kdg2 alahan sbb bdn kekurangan magnesium...or boleh try magnesium oil..

22week pun tiap pagi gosok gigi mmg akan muntah angin. sebab perut kosong kan masa tido..

Bergantung sis. Lain orang lain tempoh alahan tu. Ada yang alahan sampai la bersalin.

Saya last morning sickness masa 14 week. Sekarang dah syok blh makan macam2. Huhuhu

xtentu dia nk hilang bila,sy mabuk sampi 16week,masuk 5 bln alhamdulillah xada dah

sy doktor bagi veloxin ubat muntah.. Alhamdulillah kalo amik tu tak muntah

Saya mabuk sampai pregnat 5 bulan. Lepas tu hilang dengan sendirinya

sye pregnant x mabuk pon ...suami sye yg mabuk mual ...

sy 4bulan baru dpt merasa makan. alahan teruk