selalu dlm berapa week yg kita akan dpt rasa movement baby dlm perut?

saya curious nak tahu wktu bila yg kita akan rasa movement dia? saya dh 19weeks

6 Các câu trả lời

First born sy dulu around 16w dah rasa tapi masa tu since first time rasa mcm eh baby ke. 18w baru rasa tu pun kadang rasa kadang tak. 20w baru rasa baby gerak slalu. Now 2nd pregnancy around 16w dah boleh rasa kalau duduk or baring dlm position tertentu

2mo trước

ya utk first born sy. makin lama makin kerap rasa baby kick :)

dulu anak pertama ,20mnggu keats da blh rse anak brgerak. skrng mngndung ank kedua, 19 mnggu da dpt rse baby gerak. cuma xnmpk sgt kt perut , sbb baby kcil lg saiznye. kita akn rasa sndri mcm baby bergerak bila kita duduk berehat dr buat kerja.

kalau saya first time pregnant sekarang ni 19w dah rasa tapi macam kejap rasa kejap tak . 20w rasa kerap jugak tapi takkuat sangat . sekarang 21w kerap sangat rasa .

sy 18w bru rasa dia gerak sikit² je mcm bubble², masuk 20w ke atas bru rasa bnyk gerak & nmpk perut tu timbul2 bila dia kick

Saya sekarang dah 19 minggu. Dah ada rasa tendangan manja2 baby dalam perut sejak minggu ke 18 😍

ada yg awal mcm 16w++ , mcm saya 18w baru dpt rasa. itu pun sbb misi tanya n bgtau rasa dia mcm mana.

2mo trước

maybe slow lagi kot sis, sbb saya dulu pun confuse ,makin lama baru rasa kick dia betul2x.