Gara-gara susu

Hi.. saya cuma nak cerita 😂 Masa dpt tahu pregnant, saya amalkan mnum air susu anmum tp bau lembu kuat. Bila dh habis, tiba2 terasa nak cuba similac vanilla flavour. Time nak minum susu similac ni, saya auto nak muntah tp tetap habiskan jugak. Since tu lah, saya rasa loya nak termuntah. Even nampak bekas susu tu je pun saya dh loya. Sampai kdg rasa nak menangis bila tgk susu tu 😂 Last2 mak saya suruh saya simpan je susu tu kt tmpt yg tk nampak. Alhamdulillah, terus dh tkda rasa loya nak muntah ke apa. Selera mkn pun bertambah. Hahahahah 😂 takda dh rasa nak menangis sebab kena mnum susu. Mcm² kerenah bila nak jd ibu ni. Semoga ibu² yg lain pun tabah. #CeritaHariIni #pengalaman_pertama_hamil

1 Trả lời

saya pula muntah minum susu enfamama, sampai skrg tak berani minum. padahal time tuh mmg alahan teruk. masuk 2nd trimester minum susu anmum sampai la skrg. mmg tiap kali minum kkdang tahan nafas juga. tapi tuh la, kalau buat susu , kucing auto serbu , bau dia tuh diorg suka betul. 😂 .

2y trước

hahaha tu lah kan.. saya mnum anmum okay.. bila tukar similac auto loya 😂 iyea sama lah.. kucing saya pun suka sgt bau susu anmum ni hehehe