Bantu saya, bayi baru 32 hari berak 2 hari sekali, minum susu formula s26 gold 1

Saya buntu, bby minum susu fm sejak dari hari ke 7 bersalin sbb bf jaundice jadi sya bg susu formula s26 gold, dulu berak normal sampai la ke hari 28-29 bayi start berak 2 hari sekali, tapi bby masih kentut2. Berat bayi pon makin bertambah dari 3.4kg minggu lepas naik 3.6kg harini. Adakah saya patut tukar susu formula atau perah susu badan dan cmpur dengan susu formula. Saya buntu sangat #firstmom #pleasehelp #firstbaby

3 Các câu trả lời

xda masalah baby berak 2 kali sehari mommy...baby kentut2 sbb angin banyak...so mommy kena rajin pkai minyak kayu putih khas utk bayi atau minyak yuyi cap limau..monitor warna tahi dan yg patut mummy risau dia sembelit atau x..tp yg sy baca baby ok..xperlu tukar susu.

Baby saya since umur 7 hari dah fully fm minum s26 pink. Sekarang dah nak masuk 2 bulan. Mmg dia berak 2 hari sekali, kdg 3 hari sekali. Najis warna kuning, okay takde meneran yg teruk. Kembung perut pun tak sebab dia kerap kentut. Lahir 2.92kg, sebulan dah 4.5kg

Baby sy pn minum susu s26 colour pink..mmg berak 2hri skli..bg sy normal sbb mmg baby sy full fm..alhamdulillah bert pn dh nik..klu dlu sy bg mnum susu dugro tp xserasi bdan n muka nik ruam merah bile tukar susu ni sy tgok ruam pn dh hilang kulit pn dh bersih..