Period belum datang selepas bersalin (now baby dh 7 bulan)

Saya bersalin bulan Mac haritu and sampai sekarang belum period. Saya takde ambil perancang and penyusuan baby mixed ( mostly df & fm). Normal ke lama macam ni takde period?#firstmom #firstbaby

5 Các câu trả lời

woh lama aa sis. Biasa dgr akn lambat dtg priod jika ibu myusukan bayi. Ni statement sis baru sy mcm teruja sbb jadi . sy hritu 2month skip then dtg piyed dah. Nurse kata kategori subur ni puan ni. Sy hairan kenapa kata bgitu, then nurse kata awal dtg priod . Lg2 lepas bsalin mmg tkacau sikit priod .tp puan dah dtg priod. Tu yg nurse kata subur. ( sy pun masa tu blur )

sama la sis , bersalin bulan mac sampai sekarang tak dtg period lagi , sya pun rancang sendiri je😅kena hati2 jak

sma sy pon bersalin mac tp tk peyed lg .. hormon kot .. g pon sy epmom .. 🥲

normal untuk yg bf. tp kita kena brjga jga juga sbb tkut lekat

normal sis..sy paling lama 11 bln baru dtg.