Pil Perancang

Saya bercadang nak ambil pil perancang Noriday memandangkan saya masih menyusu badan. Tapi saya nak beli kat farmasi je. Xnak melalui KK. Tapi saya nak tanya, betulkah ada kata Noriday ni sesuai minum sampai baby 6 bulan je. After 6 bulan, kena tukar sebab kurang berkesan. Tapi saya baru nak merancang. Baby dah setahun lebih. Betul ke? Atau ada x ibu-ibu sini yg ambil pil perancang lain yg x mengganggu penyusuan yg boleh beli kat farmasi je. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

Setahu sy pil perancang di KK x dapat beli di mana2 farmasi. Sbb itu kontrak KKM mmg x jual mana2 farmasi. Awak try survey dulu. Tp kalau kt farmasi luar, ada sahaja pil perancang yg sama fungsi tp brand lain. X de pil perancang Noriday @ Yasmin nie. Pharmacist akan bg contoh pil perancang Diana. Fungsi sama tp keberkesanan tu x pasti.