Gdm... Stress fikir

Saya baru2 ni baru minum air gula,doktor sahkan ada gdm... Tpi saya xboleh terima, kalau ikut Carta @ buku waktu puasa xboleh 5.3.. bacaan saya 5.1... Dan bila dh minum xboleh 6.7... saya dapat result 5.9... tpi still gdm.. stress fikir benda ni

6 Các câu trả lời

MGTT yg menentukan puan ada GDM atau tidak. BSP utk lihat GDM puan terkawal atau tidak. Gabungan keputusan drp MGTT, HBA1C dan BSP akan menetukan keputusan doc utk on ubat, on insulin atau diet control shj. perkara biasa dan normal ibu hamil GDM ttp BSP ok. Maksudnya kencing manis puan masih terkawal, hanya perlu control portion dan timing makan.

Sis dr tahu ape die buat sis. Bukan suka2 die ckp org GDM. Dlm buku tu bacaan gula untuk org GDM/DM as a guide untuk dorg monitor gula before and slps mkn. Untuk diagnose GDM bacaan minum air gula xada dlm buku. Before minum 5.1 and above, 2 jam selepas 7.8 and above. Boleh google GDM guidelines in malaysia.

sy pon gdm diet control sis..ni kandungan ke dua sy.yg baby first pon gdm dc jg..follow je doc.nti sis akan jmpe pakar pemakanan dia akan terangkan pemakanan yg sesuai untk kita.jgn stress sb bila stress kdg bacaan gula jd tinggi..jg pemakanan..suku suku separuh.in shaa Allah blh

Awk sangkut dkt sblm minum tu. 5.1 itu kira border dh. Jgn stress2, ikut sahaja apa dktr kata, sbb mereka lebih tahu apa implications pd awk & kndungan.

ikut buku time puasa kena bawah 5.1 baru normal. awak pnye ngam ngam 5.1 border line dah tu.

5.1 sblm mnum air gula dh kira gdm sis. 5.3 tu utk cek BSP pagi sblm mkn..

11mo trước

lain ya sis sebelum minum air gula dan sebelum BSP..tq bagi pencerahan