Maltofer Fol

Saya baru tukar obimin ke maltofer sebab saya susah telan obimin. Dah tanya dr, katanya boleh je kalau saya nak cuba sebab HB saya pun okay je. Saya baca dalam ni katanya ada yg makan 3 biji, 2 biji. Dr cuma suruh saya isap je mcm gula2. Dia tak beritahu pulak pasal berapa biji kena ambil. Saya isap sebiji je pagi tadi masa perut kosong sebelum breakfast. Sesiapa yg amalkan maltofer, boleh tak terangkan cara makan? Lepastu ada yg kata obimin lebih bagus sebab ada vitamin. Maltofer cuma ada iron utk tambah darah je. Untuk saya yg takde masalah HB, okay ke saya amalkan maltofer? Saya cuma ada sangkut gdm je. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

3 Các câu trả lời

1 biji tiap pagi before breakfast. Kalau after breakfast tunggu 2 jam baru boleh makan

sy makan maltofer sbb xblh makan zincofer.. dkt farmasi tu kata kemam sebiji sehari je..

12mo trước

saya ada jugak search pasal maltofer sebelum buat keputusan nak tukar tapi tak pernah pulak baca kena makan berapa biji. tu yg ragu2 bila ada yang amalkan makan 2, 3 biji

Masa awak beli tu, pharmacist kata apa?

12mo trước

dia cuma beritahu waktu makan je. katanya makan masa perut kosong lebih elok. takde pulak cakap tentang kuantiti