Normal ke 1st time mom selalu rasa sedih, rasa down lepas melahirkan?

Saya baru melahirkan baby 1st 3 minggu lepas, tp sepanjang tempoh berpantang, sayabselalu rasa sedih n down. Saya rasa sunyi n helpless. Normal ke rasa mcm ni??

8 Các câu trả lời

Saya pun tengah rasa mcmtu. Share dengan suami tau. Jadi gini sebab hormone tengah berubah. Hari tu masa Fathers Day wish suami pun saya nangis. Hantar anak check up jaundice pun saya nangis. Doctor bgtau jaundice anak 13.3 pun saya nangis. Semua benda nak nangis. Padahal before ada anak, saya seorang yang kebal susah nak nangis 😝. Kalau awak takde orang nak meluahkan, awak luahkan je kat sini

1y trước

Lahhh sama la kalau gitu. Saya pjj dgn suami, walaupun pantang dengan Mak. Tetap rasa sunyi, sedih

kebanyakkan ibu lepas bersalin akan rasa macam tu sy rasa. saya yang da sebulan lebih ni pon masih rasa mcm tu. kdg2 nangis, anxiety sbb pikir mcm2. so sy elakkn baca berita yg sedih2 mngenai baby + cerita mngenai mak2 ke anak2 ke yg sedih pon sy xtgk 😅 sy tgk + baca cerita yg ceria2 je. kalau x mula la sy pikir mcm2 huu

1y trước

Betul, kadang tertengok video2 sedih2 pasal baby, tiba2 bila anak tersedak sikit pun dah start rasa panik 😭

Ya sama tp lama lama alhamdulillah ok.. banyakkan share dengan suami.. mintak suami bantu apa yg patut.. bykkan istifar kalau pikir benda pelik2

Normal. 2 minggu pertama mmg mcmtu. Sy pun rse mcmtu jugak sedih, nangis tanpa sebab . Cakap pun nak taknak. Tapi sy takde la fikir yg bukan2..

saya pun rasa benda yang untuk 2 minggu pertama tu . first awak kena share dgn suami . jangan pendam sorang sorang .

sy pun rasa mcm tu walaupun anak kedua☺ baru seminggu pantang .tiba² rasa nk nangis..suami pelik tiba² nangis

Sy pun rasa benda yg sama, baby baru 3minggu juga, smpai nanges sorg2, rasa down sgt

Mungkin awak penat kot. Jangan pendam sorang2 sis. Luahkan pada suami.